tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Ağır Ceza Avukatı İstanbul

Ağır Ceza Avukatı İstanbul ve Türkiye’de bu alan üzerine çalışan bir çok avukat bulunmaktadır. Ancak söylemek gerekir ki genel anlamda teknik bir terim olarak böyle bir ayrım bulunmamaktadır. Yurtdışı ülkelerde ceza avukatı, tazminat davaları üzerine ihtisas alanı varken ülkemizde böyle bir ihtisas mahkemesi bulunmamaktadır.

Ceza Avukatı Nedir?

Ceza avukatı, soruşturma aşamasında şüpheli veya müşteki tarafın haklarını en etkin şekilde temsil etmek yararlandırılmasına imkan tanır. Kovuşturma aşaması ise davanın açılmasından sonraki süreci ifade eder bu durumda da şüpheli artık sanık sıfatına sahip olur ve ceza avukatı da şüpheli müdafi olarak değil sanık müdafi olarak görev yapmaya devam eder. Müşteki’de eğer mahkemece katılan sıfatına haiz olursa katılan vekili olarak sıfat değişecektir.

Ağır Ceza Avukatı Önemi

Avukat tutmak veya dava dosyasına avukat ile anlaşma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak hakların en etkin şekilde yürütülmesi, hukuka uygun yürütülmesi için avukat çok önemlidir. Bazen bir ceza dava dosyasında kişi kendince masum olduğunu düşündüğü için yapması gereken veya alınması gereken önlemleri almadığından mağduriyet yaşayabilmektedir. Mesela etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanışında da zamanlama noktası çok önemlidir. Etkin pişmanlık her tür suça göre farklı zamanlamaları vardır. Bunu vatandaş bilemezken avukat bilir ve müvekkilini bu durumda uyararak alabileceği muhtemel hapis cezasında cezasının en alt sınırdan almasına hatta belki hapis yatmasını bile önleyebilmektedir.

Kaynak  :

Av. Tevfik YILDIRIM Web sitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir